Groepslessen Berlicum

Groepslessen

Is sporten in gezelschap en onder begeleiding van een instructeur/instructrice meer iets voor jou? Doe dan mee aan onze groepslessen. Switch180 beschikt over een ruim aanbod van groepslessen voor iedereen!

De volgende lessen zijn bij Switch180 te volgen:

BBB (Buik-Billen-Benen)

Deze groepsles focust zich vooral op de buik-bil- en beenspieren op muziek. Deze wordt gecombineerd met verschillende danspasjes, met behulp van een step voor beginners tot gevorderden.

BEATS

Wil jij graag effectief sporten en resultaat zien? En wil jij gelijk de effecten van je training terug kunnen zien? Dan is Beats dé les voor jou! Tijdens deze small group training (max. 10 deelnemers), werk je met een hartslagmeter en word je gestimuleerd om in de zogenaamde ‘oranje hartslagzone’ te trainen, wat wetenschappelijk bewezen de meest ideale trainingszone voor vetverbranding is. Na je training kun je gelijk jouw resultaten op de App terugzien!

BodyBalance (Les Mills)

Deze groepsles is een combinatie van bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Deze les wordt gezien als een persoonlijke time-out van het dagelijks leven, waarbij je werkt aan een gezond lichaam en een gezonde geest.

BodyPump (Les Mills)

Tijdens deze hoog intensieve groepsles worden er verschillende krachtoefeningen uitgevoerd op muziek, voor het gehele lichaam. Iedereen kan zelf zijn of haar gewichten bepalen en dus trainen op zijn of haar eigen niveau. Middels deze les wordt vooral het uithoudingsvermogen van je spieren getraind, door het maken van veel herhalingen met relatief lichte gewichten.

BoxFit

Boxfit is een laagdrempelige boksles, waarbij de juiste bokstechnieken worden aangeleerd en deze gecombineerd worden met oefeningen op eigen lichaamsgewicht. Er wordt zowel individueel als in tweetallen gewerkt en deze les is goed voor het de algehele conditievetverbranding en het verfijnen van de verschillende bokstechnieken.

CROSSZONE

Ben jij competetief ingesteld? En wil jij graag de strijd met jezelf aangaan? Dan is de Crosszoneles iets voor jou! Tijdens deze small group training (max. 10 deelnemers) ga je werken aan zowel je (maximale)kracht, je krachtuithoudingsvermogen als je conditie. In een uur tijd, daag je jezelf uit, ga je tot het gaatje en verbeter je steeds je eigen capaciteiten!

Early Bird

Met deze les begin je actief aan de dag. Er wordt op verschillende stations getraind, waarbij zowel kracht als uithoudingsvermogen terugkomen. Tijdens deze small group training (max. 12 deelnemers) ga je in een kleine groep aan de slag met het trainen van je gehele lichaam. Aansluitend aan de lessen is de mogelijkheid om bij Switch te ontbijten, voordat je naar je werk gaat.

Hatha Yoga

Dit is een fysieke vorm van Yoga. De les bestaat uit het beoefenen van lichaamshoudingen en ademhalingsoefeningen, waarbij je lichaam en geest in balans brengt.Tijdens de Hatha Yoga wisselen dynamische en statische houdingen elkaar af. Je leert je grenzen kennen en ook te respecteren. Door de fysieke houdingen ontwikkel je kracht en flexibiliteit en word je meer bewust van je lichaam.

Kickbokszaktraining

Tijdens deze training ga je aan de gang met het uitvoeren van verschillende stoten en trappen, gericht op de bokszak. Er wordt veel aandacht besteedt aan het aanleren en onder de knie krijgen van de juiste technieken. Ook worden er verschillende losse oefeningen uitgevoerd, waarmee er gewerkt wordt aan je algehele conditie.

Nirvana

Dit is een ontspannen workout, waar je vloeiende bewegingen maakt op je ademhaling op ontspannende muziek. Het is een combinatie van pliates en yoga oefeningen, verlengende en versterkende spieroefeningen, waarbij we de ademhaling trainen door middel van verlengde uitademing. Dankzij de muziek kom je in een heerlijke flow. De les wordt altijd afgesloten met een relaxatie.

Pilates

Deze les is een fysieke en mentale oefenmethode, waarbij spieren worden verlengd en versterkt. Tijdens deze les wordt er veel aandacht besteed aan rug- en buikspierversterkende oefeningen, waarbij de ademhaling een belangrijke rol speelt.

Pump Freestyle

Het verschil tussen de bodypump van Les Mills en de pump freestyle is dat er bij de pump freestyle elke les andere oefeningen gedaan worden, gericht op het gehele lichaam. De oefeningen worden één minuut op je eigen niveau uitgevoerd, met daar tussen dertig seconde rust. De les bestaat uit meerdere rondes, waarbij de docent extra aandacht kan besteden aan het corrigeren en het adviseren van progressie/regressie.

RapidFit

Deze small group training (max. 10 deelnemers) is een circuittraining, waarbij iedereen op zijn of haar eigen niveau kan deelnemen. Hierbij wordt er vooral getraind met eigen lichaamsgewicht, kabels en lichte gewichten. Elke oefening kent zijn of haar varianten om het zwaarder of lichter te maken.

Relaxercise

Een uur onthaasten, ademhalen centraal zetten en intussen rekken en strekken om je houding te verbeteren. Door gebruik te maken van je ademhaling kun je veilig en verantwoord rekken en strekken en zorg je voor meer ontspanning in je spieren. Al je spieren komen in deze les aan bod en de hele les wordt ondersteund door muziek.

Step / BBB

Dit is een swingende en uitdagende les, waarbij een verstelbare step wordt gebruikt. Op muziek worden verschillende oefeningen uitgevoerd. Het is een freestyle les, waarbij elke les andere oefeningen, choreografie en muziek bevat, zodat je steeds uitgedaagd blijft.

Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van yoga die inwerkt op de diepere lagen van het lichaam. Tijdens deze les neem je zittende of liggende houdingen 3 tot 5 minuten aan. Het is een vorm van ontspannenwachtenluisterenvoelenloslaten en in het moment zijn. Het heeft een meditatief en rustgevend effect en zorgt voor meer balans.

Lesrooster

Ons lesrooster wisselt per kwartaal. Zo gaan we vaak na of we nieuwe lessen kunnen gaan bieden.

Een les volgen om te kijken of het iets voor je is? Ga direct naar het lesrooster.

Meld je aan voor een gratis proefweek bij Switch180Club in Berlicum

Wil je gebruik maken van de gratis proefweek bij Switch180Club, laat dan je gegevens achter in onderstaand contactformulier!​